RSS

2010 PR (Personal Review)

Berlalu lah sudah 2010
Sekarang masuk 2011

Hehehe pantun 2 kerat. Mase keje dulu kalau awal2 taun mcm nih sibuk lah dgn PM goal. Pastuh tak puas hati dgn rating. Ritu chat ngan pu3, dier kate bos bagi rating baik punya taun nih. Alhamdulillah rezeki... Teringat plak rase baru je lepas kitorang kecoh2 tak puas hati dgn rating taun lepas. Adelah internal issue hari tu smpai group kitorang dah mcm bola ditolak tendang sane sini. Ape-ape pun...taun ni aku dah tak keje. Semoga memori bekerja dan pengalaman selama 3 tahun di FSL tersemat abadi. (mood: sedih. tiba2 rindu FSL)

Wokeh back to the topic. My 2010 is full of riddle. Macam-macam ada. Mari kite review balik:

1. Tak ingat lah gi celebrate new year kt mane :p. Rasenye kt rmh je kot. Sebab dah ade budak kecik kan.
2. Hubby turn up to change his work path. End of 2009 he quit. Jadi penganggur terhormat kt rmh, awaiting for his next chance...educationer..
3. He finally get his offer. UMT. What?? UMT? yes, it's UMT (Uni Malaysia Terengganu)
4. Then what? We have to be apart. I am here in PJ and he's in KT.
5. Stayed in Klang with parents in law. Pasrah je lah. Mengenangkan si anak had to be safe when i am out for work. Hubby balik every fortnight.
6. Oh yeah. Aku isteri mithali. Letting go my BJM4949 to be with hubby in KT. Left me my old  ADM7789 :(
7. Few times need to pos yasmeen back to t.intan since PIL going somewhere. Jadinye sorang kt utara, sorang kt barat, sorang kt timur.
8. Around march, had time hanging out with old UTP frens. Tut, syida, kak fara, zara n riza...gile lah bertahun2 tak jumpe. mcm org gile sekali jumpe.
9. Get myself my own credit card. Tukang swipe dah jauh kan. Kene la buat sendiri skrng.
10. Once to Pedas Hotspring with PIL
11. Once to Cameron Highlands. Sakit bontot sebab berhimpit2 dlm kete :p
12. As for our birthday (22/4 & 15/5), me and hubby get ourselves a watch. a DKNY and a SWATCH. Birthday treat by FSL buddy (fazi, elly, nadia, huril, putri) at nasi padang. tak ingat dah namenye. TQ
13. 3rd wed anniversary, hubby took us to AVILLION. I luv u soo much mujomujo. What a nice water challet. (Disebalik kisah itu: mase mula2 kawin dulu kitorang hidup sederhana je. Duit gaji pun cukup2. Gi honeymoon pun kt PD je. And hotel yg kitorang duduk dulu betul2 sebelah Avillion. Ristek kalau tak silap namanye. Sadis tul mase tuh. Hubby penah kate, kite mampu gi sini je. Nanti kalau ade rezeki, kite gi yg sebelah sane ye. Alhamdulillah, skrng rezeki dah ada, then he brought us there. Thanks abang....)
14. Anak. Ye semakin berakal dan semakin nakal.
15. Kalau ayah ade, ayah yg rajin layan yasmeen. ni bile sorang, balik keje penat2, kaki berdenyut2 tekan clutch layan jam anak plak byk songeh mula la hangin satu badan.
16. Through the year. Kitorang satu family spend the most less time togather. Mane taknye, Trg cuti Jumaat, Sabtu. KL cuti Sabtu, Ahad. Hubby balik selalunye Khamis mlm. Jumaat tuh aku keje plak. Then Sabtu, hubby dah nak balik KT. Paling2 pun kitorang gi Jusco je lah bwk si kecik tuh jalan2.
17. Once to Genting. Bwk si kecik tuh gi theme park.
18. Hubby sponsorship had approved him to further his study at Uni of Canberra. Takde pilihan...I need to end up my career. Turn out to be a fulltime housewife soon...
19. We will be leaving M'sia for about 4 years. Depends la hubby boleh siapkan his phd bape lame.
20. Decided to let my bos know bout the resignation before time. "You should tell me earlier" Makaih aku dah bgtau 3 bln awal kire baik la tuh. Kalau aku bg terus surat a month before mau lg menggagau ko.
21. Since hubby in KT for almost 10 months. Aku jadi pelanggan tegar AirAsia.
22. One of my best buddy, Huril lost her mom. She had been suffering from lung cancer. Huril sgt kuat semangat. Sgt kagum dgn Huril. To Huril: U did the best for her. At least Allah give chance for you to take care of her till the end of her life....kitorang belum tentu dpt peluang mcm tu.
23. Take 1 day off. Settlekan passport, visa, med check up dll.
24. Puasa without hubby. Berkejar2 dalam jam balik Klang sorang2.
25. Raya preparation. Agak mewah. sebab gi tempah segala stok kain yg dah simpan bertahun2. Total up to 8 helai youuu.
26. Duk ulang alik kedai bunga kt S.Alam. Buat hantaran and bunga pahar for my bro's wedding. Mcm aku plak yg nak kawin kan?
27. Pack up barang kt rmh kepong. Furnitures, kitchenware, electrical appliances sumer lego kt bakal pengantin baru. Sadis tgk rmh kosong. Semua barang2 tu adalah simbol permulaan hidup kitorang. Beli mase mula2 kawin dulu. Kalau nak simpan pun tak logic, 4 tahun lame tuh. Sempat reput perabot2 sumer.
28. Mak n abah buat house renovation plak before Khairil kawin. Kene tlg kemas la plak. Seb baik sempat siap sebelum raya.
29. Raya kt t.intan taun nih. Tema = grey
30. My bro tied the knot. Dgn gadis pilihan yg berasal dr kuala kangsar. Mak happy lah sebab dpt menantu org dekat je.
31. 1/10/10 will be my last day at FSL. Settlekan mane2 yg patut. Agak selalu balik lambat. Segan jgk kt PIL. Tp...nak buat cam mana kan?? kerja harus dibereskan...
32. Farewell treat by team mate and lunch mate. TQ
33. Sadis meninggalkan FSL. Tempat jatuh lg dikenang, inikan tempat mencari rezeki.
34. My girl turns 2. Simple celebration je sebab ayah kene balik KT lg. Makan2 kt rmh mak ngah kt Kota Warisan. Order castle cake kt my fav baker: LeaOven
35. Berangkut barang balik t.intan. Again just the two of us. Drive kereta mak, barang penuh dlm kete, dgn si kecik nih je. Plak tuh hujan lebat sepanjang jln. Menggigil jgk lah kaki. Anak behave. Alhamdulillah selamat sampai.
36. 8/10/10. Abah is the most happy person in this world sebab dier dah pencen. Hadiah pencen kemain byk mengalahkan org kawin. Berangan nk jaga cucu. Tapi cucu nak blah la plak.
37. Last preparation. Baju sejuk tak beli byk sebab skrng tgh spring tak sejuk sgt. Beli tuk anak je la takut dier tak tahan sejuk.
38. 20/10/2010 hari keberangkatan ke Canberra.
39. Lain hal plak kt Canberra. Sampai duk hotel seminggu, 2 minggu sewa bilik then baru dpt rmh sewa. 1 month own a car.
40. Alhamdulillah settle down dah kt Canberra.

Secara keseluruhannya, 2010 is my independence year. 2011 is my happy year. 3 of us has been togather again in a new and lovely place named Canberra....alhamdulillah

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 comments:

candy_vegas said...

hmm gitu la dugaan hidup kan lin..hanya smangat yang kuat akan menolak kita kedepan..takde smangat..mesti kita dah terduduk di lantai dan tak bangun2...