RSS

Bila suamiku bosan makan nasik (I)

Masuk bulan ke-3...
Nasik adalah makanan ruji rakyat Malaysia. Sampai kt tempat org pun kite carik nasik jugak. Tapi lain plak kisahnye dgn laki aku yg sorang nih.

Suatu hari...
Isteri: Nak masak lauk ape ek hari ni?? Tak tau dah nk masak lauk ape.
Suami: Awak masak nasik ke?
Isteri: Yela...nape tak mo nasik?
Suami: Cube awak msk makanan diorang plak. Tak yah msk nasik selalu. Bosan la plak.Nanti balik M'sia baru rase best sebab jakun dah lame tak tgk nasik heheee...
Isteri: :) OK!!

Sejak dari hari tu...aku pun kene la buat planning. Aku masak nasik selang seli...time tak masak nasik buat la makaroni goreng ke, sup ke, grilling ke...pandai2 la ek dah jadi org dapur sepenuh masa nih :)

                                                           Lamb grill + sayur-sayuran

Grill sosej + brocolli rebus + vege pasta (pinggan kecik tuh tuk si kecik :))

Jagung rebus la...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

3 comments:

pu3 said...

habat ko da main grill2 skarang nii..

faxxi said...

sedapnyeee lin. hantar sket ke fsl. ;p

candy_vegas said...

lin..macam makan kat kedai dah gayenye..hebatttt la pekerja hazman shamsudin sdn bhd ni~!!! cayalahhh